Hogyan oldódhat meg az ittas vezetési ügy? Az ittas vezetés ügyvédi segítséggel

Az ittas vezetés ügyvéddel

Az ittas vezetés ügyvédi segítséggel való megoldása a legjobb dolog, amit az ember tehet, hogyha a baj már megtörtént. A legjobb persze az a döntés, hogyha az ember eleve nem ül bele alkoholfogyasztás után az utóba, de ha már elkapták az embert a volán mögött, akkor érdemes tudnia a lehetőségeit és a várható következményeket. Az erről való tájékozódás mindenki számára hasznos lehet, hiszen akármikor kerülhetünk olyan szükséghelyzetbe, amikor a legjobb döntésnek a vezetés tűnik, azonban nem gondolunk bele, hogy a következmények milyen súlyosak is lehetnek. Magyarországon jelenleg zérótolerancia van, amit azt jelenti, hogy egyáltalán nem szabad a volán mögé ülni alkoholos ital vagy étel fogyasztása után, és ezt szigorúan igyekszenek be is tartani. 

ittas vezetés ügyvéd1_2

Az ittas vezetés ügyvéddel és anélkül 

Az ittas vezetés ügyvéd nélkül komoly következményekkel és büntetéssel jár, de még ügyvédi közreműködéssel is csak csökkenteni lehet a büntetésen, kikerülni nem tudjuk, ami egyébként nagyon helyes, hiszen az ittas vezetéssel nem csak a saját testi épségünket veszélyeztetjük, hanem a környezetünkét is. Nem mindegy azonban, hogy az ittas vezetés ügyvéd segítségével vagy anélkül történik. Hogyha az ember hibát követett is el, a büntetés akkor is irreálisan nagy, és egy egyszerű közúti ellenőrzés során is akár többhónapos eltiltásról lehet szó a pénzbírság mellett is. Amikor az embernek kiakad a szondája, akkor azonnal elveszik tőle a vezetői engedélyét, ami sokunknak hatalmas hátrányt jelent. Nem csak vidékieknek fontos persze a jogosítvány, de ott a legnehezebb megoldani egy alternatív utazási lehetőséget. Az ember könnyen lehet, hogy a munkahelyére sem tud majd bejutni, mert a tömegközlekedéssel együtt is túl messze van a hely, vagy egyszerűen csak olyan a munkája, amihez feltétel, hogy tudjon vezetni. Sofőröknek, fuvarosoknak, futároknak egyáltalán nem megoldható a munkájuk, hogyha nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. A vezetéstől való eltiltás egy hónap esetén is tehát igencsak megnehezítheti az ember életét, hogyha hirtelen új munka után kell néznie, ráadásul a pénzbírság miatt még valószínűleg a megtakarításainak egy része is megcsappan, hogyha nem az egész erre megy el egyáltalán. 

A kérdés lehet azonban az, hogy mikor is érdemes az ittas vezetés ügyvédi segítsége? Van egy pont, ahol az embernek még kevesebb a büntetés egyébként is, mint az ügyvédi díjak? Nos, az az igazság, hogy kevés ilyen eset van, és még ha pénzügyileg összességében ugyanúgy is jön ki az ember, mintha egyszerűen nem bízna meg ügyvédet az ügyével, az eltiltás miatt mindenképpen érdemes lehet jogi személy segítségét igénybe venni. Ez pedig még csak két aspektusa az ügynek, beszélhetünk még egy több alkalmas képzésről is, amelyet sokszor indokolatlanul elvégeztetnek az emberrel a helyes közlekedésről. A megjelenés kötelező, azonban a legrosszabb esetben az embernek épphogy ilyenkor nincs ideje arra, hogy még képzésre is járjon, hiszen könnyen lehet,  hogy nehéz anyagi helyzetbe került, és még új munkát is kell találnia, vagy csak túlóráznia. Egy képzés ilyen terveket vághat könnyen keresztbe. 

Az ittas vezetés ügyvéd nélkül

Az ittas vezetés ügyvédi segítség nélkül is megoldódik persze, azonban így nem várhatunk sok jót. Annyit lehet ilyenkor is tanácsolni, hogy az ember soha ne mondjon ellent a hatóságoknak, ne próbáljon meg mentegetőzni akkor sem, hogyha egyébként tényleg csak egy véletlen folytán került a volán mögé egy sürgős ügy miatt, amit más nem tudott megoldani. Sajnos a kifogásaink senkit nem érdekelnek, és csak ronthatnak a büntetés nagyságán. Amit az ittas vezetés ügyvédi segítsége nélkül is tud az ember, hogy mindent be kell ismerni, és megbánást kell tanúsítani. 

ittas vezetés ügyvéd1_3

Amikor az ember azonban valamilyen kárt okozott vagy már máskor is fordult elő ilyen eset vele, akkor az ügyvéd segítsége gyakorlatilag elengedhetetlen lehet. 

Összességében: ebben segít az ittas vezetés ügyvédi hozzájárulása

Összességében sokat köszönhetünk egy jogi személynek, hogyha vele oldjuk meg az ügyet. Az ittas vezetés ügyvéddel sokkal kedvezőbb kimenetet élvezhet, a képzést talán el is hagyhatja az ember, és sokkal kevesebb pénzbírságra is számíthat. Hogyha a vezetői engedély többfajta kategóriára is érvényes, akkor esetleg megoldható az is, hogy csak attól tiltsák el az embert, amelyik kategóriában az ittas vezetés történt. Így, hogyha az ember például teherautókat vezet a szakmájából kifolyólag, de személyautóval történt a szerencsétlen eset, akkor a munkájától nem kell búcsút intenie az embernek, amely hatalmas segítséget jelent már önmagában is. Én összességében tehát azt tudom ajánlani, hogy az ittas vezetés ügyvédi segítséggel legyen megoldva, mert sokat spórolhatunk a segítségével még az ügyvédi díjak mellett is, amely sokak számára akár az állásukat is jelentheti. Nem rossz döntés semmiképpen, hogyha egy jogi személy egyébként is leveszi a vállunkról az ügy megoldásának súlyát, nekünk pedig csak az a dolgunk, hogy követjük az utasításait. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük